VII. Međunarodna smotra folklora “Srce Središnje Bosne” 14. rujna

Već sedam godina Busovača je domaćin Međunarodne smotre folklora “Srce Središnje Bosne”. U subotu 14. rujna s početkom u 19,00 sati, HKD “Napredak” podružnica Busovača organizira VII. međunarodnu smotru folklora pod nazivom “Srce Središnje Bosne”.

Budući da je ovo sedma godina održavanja Međunarodne smotre folklora, možemo slobodno reći kako se radi o svojevrsnom tradicionalnom rujanskom događaju u Busovači.

Kako je to već postao običaj na prethodnih šest manifestacija, i ove godine MSF “Srce Središnje Bosne” obećava fantastičnu atmosferu, bogat kulturno-zabavni program te prekrasnu subotnju večer. Kao i svake prethodne godine, i ove se očekuje prepuna Sportska dvorana SŠ “Busovača”. Gledatelji će imati prigodu uživati u raznovrsnom programu koji oslikava bogatstvo folklorne baštine kako BiH, tko i ostalih zemalja koje se predstavljaju na Smotri.

Program počinje u 18,00 sati svečanim mimohodom folklornih skupina kroz grad do sportske dvorane SŠ “Busovača” gdje će službeni program Smotre početi u 19,00 sati. U 18,30 sati predstavnici svih Društava će položiti vijenac na Središnjem spomen obilježju poginulim braniteljima.

Ove godine će se na MSF “Srce Središnje Bosne” predstaviti:
1. KUD “Dukat”, Svinjarevci (Republika Hrvatska)
2. HKUD “Hercegovac”, Široki Brijeg HKUD “Hercegovac”
3. KUD “Izvor”, Usora Kud Izvor Žabljak-Usora
4. HKD “Napredak” podružnica Kreševo
5. KUD “Stari hrast 2000″, Novi Travnik KUD ”Stari Hrast 2000” Novi Travnik
6. HKD “Napredak” podružnica Busovača HKD “Napredak” Busovača
– svi uzrasti folklornih skupina
– izvorne pjevačke skupine
– mažoretkinje

/HMS/

Najnovije

AGENCIJA ZA STATISTIKU BiH

Prosječna travanjska plaća u BiH 985 KM

Prosječna isplaćena neto plaća u BiH u travnju je iznosila 985 KM i nominalno je niža za 0,2 posto u odnosu na prosinac prošle...