VIDEO/ ZUKORLIĆ: Komšić je šovinista, moralno i mentalno nedorastao, podriva muslimane u srcu Sarajeva

Valjda će Bošnjaci konačno shvatiti da je Željko Komšić jedna velika podvala Bošnjacima, izjavio je glavni tajnik Bošnjačke akademije znanosti i umjetnosti muftija Muamer Zukorlić, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Komšić je nedavno objašnjavajući razloge zbog kojih je izašao iz vladajuće koalicije u Sarajevskoj županiji koju su predvodili stranke Narod i pravda, SDP i Naša stranka, i potpisao koalicijski sporazum sa SDA i SBB o preuzimanju vlasti u SŽ kazao kako nije mogao prihvatiti da se Zukoliću daje 60.000 maraka iz proračuna.

-Između Zukorlića i Marija Nenadića ja biram Nenadića, izjavio je Komšić. Nenadića, člana SBB-a, nova vladajuća većina, naime, namjerava izabrati za premijera Sarajevske županije.


-Žalosno je da su tako moralno i mentalno nedorasli profili na pozicijama državnika, kazao je Zukorlić za Komšića za Source.

Oni svojim izjavama, dodao je, pokazuju koji je njihov moralni i intelektualni kapacitet.

-Netko tko se predstavlja bosansim patriotom, građanske orjentacije pokazuje takav šovinizam. On nema nikakvih skrupula da vrijeđa, da laže, kazao je muftija Sandžački.

Zukorlić je kazao kako je Komšić došao na poziciju u kojoj u normalnim okolnostima nikad ne bi došao.
-On glumi Hrvata u nekoj ulozi koja je neprirodna i na kraju krajeva nije etički čin. On se nalazi na pogrešnom mjestu i pogrešnoj poziciji, kazao je Zukorlić.

Naglasio je kako Komšić proglašavajući njega radikalnom stavlja metu na čelo jednom imamu.

– To je još jedno podrivanje muslimana, zaključio je te nastavio:

-Drzne se jedan Željko da iz srca Sarajeva napada jednu od vitalnih bošnjačkih institucija kao što je Bošnjačka akademija znanosti i umjetnosti, a trebao je da štiti Bošnjake širom svijeta i one u Sandžaku i one na Kosovu i Makedoniji i Crnoj Gori, a vidite kakvu on poruku šalje da bošnjačka institucija u Sarajevu nije sigurna od njega, kazao je Zukorlić./HMS/

1 COMMENT

  1. Zaista je jadno da ovog srpskog gangstera i vehabijskog ekstremistu koristite kao batinu protiv Sejde

Comments are closed.

Najnovije