VIDEO Turska bombardirala Kurde u Siriji

Tursko zrakoplovstvo izvelo je napad na bazu kurdskih Sirijskih demokratskih snaga u sirijskoj provinciji Hasaka, priopćila je televizija “Majadin”.

“Turski zrakoplovi izveli su napad na stožer kurdskih snaga u predgrađu grada El Malikija u provinciji Hasaka na sjeveroistoku Sirije”, javlja televizija.

U priopćenju se precizira da za sada nema podataka o žrtvama napada.

​Sirijska državna televizija “Ihbarija” također je priopćila o turskom napadu na kurdske snage u selu Tel Tavil u blizini El Malikije.

I sirijski državni radio je potvrdio da je tursko ratno zrakoplovstvo izvelo zračni napad na kontrolni punkt na granici Sirije i Iraka, u kojem su porušena dva mosta. Ovaj kontrolni punkt kontroliraju arapsko-kurdski odredi Sirijskih demokratskih snaga, prenosi Sputnjik.

Ranije su Sirijske demokratske snage javile da su se američke snage povukle s granice s Turskom na sjeveru Sirije, kršeći sporazume postignute s kurdskim saveznicima. Turski predsjednik Redzep Tayyip Erdogan također je izjavio da američka vojska napušta teritorije na sjeveru Sirije, gdje Turska planira izvesti vojnu operaciju protiv kurdskih snaga./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije