VIDEO/ THERESA MAY: 7. lipnja podnosim ostavku!

Britanski mediji jučer su objavili kako bi premijerka Theresa May danas mogla podnijeti ostavku. Pokazalo se kako je ta informacija točna. Pred Downing Streetom je netom prije 10 sati po lokalnom vremenu postavljena govornica za kojom se May obratila javnosti.

Theresa May u 10 sati i pet minuta obratila se medijima. Objavila je kako odlazi s premijerske pozicije 7. lipnja.

“Dala sam sve od sebe. Pokušala sam dogovoriti najbolje uvjete, napravila sam sve da uvjerim parlamentarce da daju potporu mom sporazumu. Nažalost nisam uspjela. Pokušala sam tri puta. Vjerujem da je bilo ispravno ustrajati. Ali sada vjerujem da je ispravno da nova osoba sada preuzme. Podnijet ću ostavku u petak, 7. lipnja”, rekla je May.

Progovorila je i o tome kako će se njezina stranka ujediniti i oporaviti te kako težak posao dogovaranja Brexita pada na njezinog nasljednika.

O svojoj ostavci je obavijestila suradnike kao i kraljicu, a dodala je i kako su pokrenuti mehanizmi za izbor njezinog nasljednika. Na kraju govora je zaplakala.

“Najveća čast u životu”

Theresa May je u govoru poručila kako joj je služiti kao premijerka bila najveća čast u životu. “Bila sam druga premijerka u povijesti ove zemlje, ali zasigurno ne i zadnja”, rekla je.

“Bila mi je najveća čast u životu služiti zemlji koju volim”, rekla je May na kraju govora i počela plakati. Okrenula se i otišla.

Nije uspjela dogovoriti sporazum o Brexitu

Podsjetimo, Theresa May bila je pod sve većim pritiskom što su duže tekli pregovori o Brexitu. Mayina najnovija rješenja za Brexit nisu se dopala ni članovima njezine stranke pa je pritisak sve veći.

Britanski parlament tri puta je odbio njezino rješenje za Brexit, njezinu vladu napustili su brojni ministri, a nedavno je ostavku podnijela i Andrea Leadsom, predsjednica vladajuće Konzervativne stranke u Donjem domu britanskog parlamenta. Leadsom je rekla da više ne podržava vladin pristup procesu izlaska iz Europske unije./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

TOMISLAVGRAD

Samkrament Prve svete pričesti podijeljen u Župi sv. Mihovila

Ispred duvanjske Spomen bazilike u gradskoj Župi svetog Mihovila u Tomislavgradu, sinoć je bilo svečano i posebno lijepo. Podijeljen je sakrament Prve svete pričestiSakrament...