Hrvatski Medijski Servis

VIDEO/ SALKIĆ: Za SDA je važno da DF bude dio vlasti

Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske i član Predsjedništva SDA | Foto: N1

Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske i član Predsjedništva SDA, za N1 je govorio o sjednici Predsjedništva DF-a, na kojoj je donesen zaključak o formiranju radne grupe koje će sačiniti zaključke o eventualnoj odluci DF-a u pregovore o formiranju vlasti.

Podsjetio je da je SDA pozvala SDP i DF da uđu u vlast.

“I da napravimo jedan širi blok radi donošenja zakona i programa, kako bi ova zemlja išla naprijed, a da u isto vrijeme osiguramo da jedna šira većina, koja će raditi na tim rješenjima i da nemamo svakodnevnih turbulencija i političkih previranja”, pojasnio je.

Salkić smatra da je žalosno što to nisu prihvatili.

“Kad je u pitanju DF, ovo što su danas uradili ipak je to veliki korak, imajući u vidu da su oni dio jedne grupacije koja je sve ovo vrijeme snažno zagovarala da neće biti dio vlasti. Ovo je ohrabrujući korak. Nama je važno da Željko Komšić bude dio vlasti, on je član Predsjedništva (BiH). I važno je da sva tri člana Predsjedništva budu u vlasti. Lakše je onda funkcionirati, neće biti turbulencija”, naglasio je.

Upitan je li SDA bliži DF ili SBB, Salkić je odgovorio:

“Ako DF zaključi da neće, ima onih koji hoće i koji čekaju svoju priliku.”

Podsjećamo, danas je u prostorijama Demokratske fronte održana redovna sjednica Predsjedništva stranke.

Kako je priopćeno nakon sjednice, nakon sadržajne i vrlo argumentirane rasprave o otvaranju razgovora o eventualnom sudjelovanju u vlasti sa svim parlamentarnim strankama, Predsjedništvo Demokratske fronte zadužilo je glavnog tajnika, Zlatka Miletića, potpredsjednike Ekrema Prošića i Dženana Đonlagića, potpredsjednika FBiH, Milana Dunovića, šeficu Kluba zastupnika Demokratske fronte u ZD Parlamenta FBiH, Almu Kratinu i Mahira Mešalića, zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona da pripreme zaključke o kojima će se Predsjedništvo očitovati na narednoj sjednici.

/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte