VIDEO Ruski SU-27 potjerao NATO-ov F-18 od zrakoplova ministra obrane Šojgua

Ruski borbeni zrakoplov potjerao je NATO-ov avion koji se približio zrakoplovu u kojem je bio ruski ministar obrane Sergej Šojgu nad neutralnim vodama Baltičkog mora, objavila je ruska novinska agencija TASS.

Šojgu se vraćao u Moskvu iz ruske baltičke enklave Kalinjingrada, okružene Poljskom i Litvom.

Španjolski F-18 stacioniran u Litvi pokušao je prići Šojguovom avionu, nakon čega ga je jedan od dva ruska Suhoja-27 potjerao.

Na videosnimci objavljenoj u ruskim medijima vidi se kako ruski avion naglo skreće ulijevo prema zrakoplovu NATO-a, prisilivši ga da se odmakne.

NATO je potvrdio da se lovac Alijanse približio ruskom avionu iznad Baltičkog mora, kako bi ga identifikovao, ali ne raspolaže podacima ko se u njemu nalazio.

“Ruski avion, koji je pratio najmanje jedan ruski lovac, ranije danas je bio praćen iznad Baltičkog mora”, priopćio je Sputnjiku činovnik Alijanse.

Prema njegovim riječima, lovci iz sastava baltičke misije zračnog patroliranja NATO-a poslati su kako bi “identificirali zrakoplov koji je letio u blizini zračnog prostora saveznika”.

“Čim je zrakoplov identificiran, zrakoplovi NATO-a su se vratili u bazu”, naveo je činovnik, dodavši da „NATO ne raspolaže informacijama o tome tko se nalazio u avionu”.

Ministarstvo obrane Rusije je priopćilo da se lovac NATO-a F-18 pokušao približiti avionu ministra obrane Rusije Sergeja Šojgua iznad neutralnih voda Baltičkog mora, ali da su ga piloti Su-27 otjerali./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije