Hrvatski Medijski Servis

VIDEO Ruski lovac presreo američki špijunski avion, pilot sve snimio

Foto: Twitter

Lovac Su-27 zračnih snaga Južnog vojnog okruga Rusije presreo je američki špijunski avion P-8A “Posejdon” koji je letio iznad neutralnih voda Crnog mora i približavao se granici Rusije, priopćilo je ministarstvo obrane Rusije.

“Za presretanje cilja podignut je lovac Su-27 iz sastava dežurnih snaga protuzračne obrane Južnog vojnog okruga”, navodi se u priopćenju.

​Ministarstvo obrane je naglasilo da se posada ruskog aviona “približila na sigurnoj udaljenosti od objekta, identificirala ga kao američki izviđački avion P-8A Posejdon, koji je odmah promijenio pravac leta od državne granice Rusije”.

Pritom je Su-27 “poštovao međunarodna pravila za korištenje zračnog prostora i nakon završetka zadatka vratio se na bazni aerodrom”.


​Prema navodima portala Plane radar, američki avion poletio je iz zrakoplovne baze u Italiji u srijedu navečer, nakon čega je izvršio izviđanje duž ruske obale Crnog mora./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte