VIDEO Predstavljanjem “Universitas Mostarensisa” počeli Dani Sveučilišta

Predstavljanjem deset brojeva “Universitas Mostarensis” na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, u ponedjeljak su počeli “Dani Sveučilišta”, koji će se održavati do 13. prosinca.

“Universitas Mostariensis” novine su koje uređuju studenti Studija novinarstva u suradnji s Večernjim listom u Bosni i Hercegovini.

– Ovim novinama Sveučilište u Mostaru približava se cjelokupnoj društvenoj zajednici u kojoj djeluje, promiče znanost, umjetnost i sve aktivnosti kojima se bavi, vodeći računa i o razvoju društvene zajednice, ali i o statusu studenata i općenito društva u kojem djeluje – izjavio je novinarima pročelnik Studija novinarstva Ilija Musa, prenosi Fena.

Podsjetio je kako su novine počele izlaziti prije dvije godine, točnije na obilježavanju 40. godišnjice Sveučilišta u Mostaru, a povod je bila ranija suradnja između Sveučilišta i Večernjeg lista, koja se izlaskom prvog broja htjela podići na višu razinu.

Musa je također istaknuo kako je u okviru “Universitasa” osigurana i praska studentima novinarstva, prvenstveno pete godine, te kako je i ovaj, jubilarni deseti broj, rađen u obliku prakse, a teme koje su obrađene dotiču međunarodnu suradnju, status i budućnost Sveučilišta, te sve ono bitno za ostanak mladih u BiH i za pravilan razvoj društva.

Ukoliko netko želi pročitati novine, Musa kaže kako se svih deset brojeva nalazi na web stranici Sveučilišta, a tu je i uvezani oblik koji će biti dostupan i u prostorijama Sveučilišta.

Dani Sveučilišta u Mostaru organizirani su u povodu 42. godišnjice mostarskog Sveučilišta, a središnji dio programa je svečana sjednica Senata koja će se održati u četvrtak, 12. prosinca.

Uz ostalo, u okviru obilježavanja, održat će se dodjela Rektorove nagrade, dodjela ugovora o radu novim asistentima, dodjela plaketa Studentskog zbora i plaketa Sveučilišta, te predstavljanje publikacije Sveučilišta u Mostaru./HMS/

Najnovije

LJUBUŠKI

Godišnjica pogibije četvorice pripadnika HVO-a iz Ljubuškog

U organizaciji udruga obitelji poginulih hrvatskih branitelja grada Ljubuškog, danas 14.kolovoza, obilježena je godišnjica stradanja hrvatskih branitelja Slavka Dugandžića, Ante Ereša, Mladena Ereša i...