VIDEO Pogledajte iz zraka kako napreduju radovi na dionici autoceste Buna- Počitelj

Mostarci s radošću prate gradnju autoceste na Koridoru 5C kroz Hercegovinu, odnosno od Počitelja prema Buni. Širokobriješki Hering objavio je ovih dana snimku trase autoceste koja gledateljima precizno predočava kako napreduju radovi na ovoj dionici dugoj 7,2 kilometra, piše Hrvatski Medijski Servis.

Trasa počinje iznad Počitelja, u početku ide uz kanjon Neretve, potom kod Bivoljeg Brda presjeca lokalnu cestu koja od Gubavice vodi prema Domanovićima, izbjegava naselja i oranice i najvećim djelom prolazi brdskim područjem Dubravske visoravni da bi završila južno od Hodbine.

Dionica autoceste A1 Počitelj- Buna, Hering je počeo graditi 3. kolovoza prošle godine,a a prema ugovoru trebao bi je završiti za 18 mjeseci, tj 3. veljače 2020. Ugovor koji je Hernig potpisao u svibnju 2018. godine s JP Autoceste FBiH vrijedan je 25,7 milijuna eura.

Na žalost dionica Autoceste Zvirovići-Počitelj, koja uključuje i most preko Neretve još se nije počela graditi, tako da će se autocestom od Bune, početkom iduće godine, moći samo do Počitelja./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije