Hrvatski Medijski Servis

VIDEO Pogledajte kako danas izgleda Černobil

Foto: Screenshot/Youtube

Trideset tri nakon nuklearne katastrofe u Černobilu, još uvijek nisu dopušteni obilasci ovog područja, osim onih strogo kontroliranih turističkih.

Ruptly je organizirao obilazak kroz područje napuštenog grada Pripyata, ali i područje oko reaktora koji je 1986. godine izazvao katastrofu.

Podsjetimo, krajem travnja 1986. godine došlo je do eksplozije u nuklearnom reaktoru u Černobilu. Sovjetske vlasti nekoliko su dana pokušale zatajiti i umanjiti razmjere nesreće, no vrlo brzo je postalo jasno kako se radi o najvećoj katastrofi u nekoj nuklearnoj elektrani u povijesti.

Nekoliko dana nakon nesreće napušten je grad Pripjat. Riječ je o gradu koji se nalazi tik uz černobilsku elektranu, a brojio je 50.000 stanovnika. No cijelo područje je dan-danas ostalo poznatije kao Černobil.

Pripjat je i danas napušten, a njegovim nekadašnjim stanovnicima zabranjen je povratak. Zbog toga cijeli grad izgleda kao kulisa nekog postapokaliptičnog filma./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte