Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

VIDEO/ PENDAROVSKI BORISOVU: Ljubavi kako si mi, pozdravi od Zokija

Pozdrav premijera Bugarske Bojka Borisova i predsjednika Sjeverne Makedonije Steva Pendarovskog na marginama nedavno održanog summita u Sarajevu postao je hit na društvenim mrežama. Borisov je prekinuo razgovor sa srbijanskom premijerkom da bi pozdravio makedonskog predsjednika, koji se Borisovu obratio sa: “Ljubavi, kako si mi?”.

Pozdravljajući bugarskog premijera, makedonski predsjednik Stevo Pendarovski izgovorio je rečenicu koja je izazvala val šala na društvenim mrežama, piše N1. On se raspoloženom Borisovu obratio sa: “Ljubavi, kako si mi” i prenio mu “pozdrav od Zokija”, misleći na premijera Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva.

Premijer Bugarske pozvao je Pendarovskog da mu se pridruži u društvu s Anom Brnabić, a na osnovu snimka vidimo da je to bio prvi put da se predsjednik Sjeverne Makedonije i premijerka Srbije sreću.

Poruke ljubavi čule su se u Sarajevu i od bugarskog premijera. Odgovarajući na pitanja novinara o sporu sa Srbijom zbog izjave šefa srbijanske diplomacije Ivice Dačića, Borisov je poručio: “Pozdravite Ivicu, mnogo ga volim i da izađe i kaže – oprosti Bojko, nisam pravilno razumio. Eto to je pravo rješenje i da produžimo dalje. To kažite Ivici”.

Pendarovski je u emisiji 360 stupnjeva, emitiranoj 21. lipnja ove godine, rekao da se Goče Delčev proglasio Bugarinom. Ova izjava naišla je na pohvale Borisova i drugih istaknutih bugarskih političara.

Makedonska televizija Telma objavila je dan kasnije da je Goce Delčev novi uvjet pred Makedonijom za dobijanje datuma za početak pregovora s Europskom unijom, a koji je došao od bugarskog premijera Bojka Borisova./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte