VIDEO NEVRIJEME POGODILO EUROPU: Tornado u Veneciji odnio dva života, 50-ak ozlijeđenih

Nakon ekstremno visokih temperatura jako nevrijeme pogodilo je veći dio Europe. Njemačku jaki vjetrovi, kiša i tuča, a prije nekoliko sati talijansku Veneciju pogodio je tornado.

Meteoweb.eu piše kako je tornado bio kategorije F2 te da su vjetrovi puhali više od 240 km/h kao i da je šteta vrlo velika. Na fotografijama se vidi kako su i drveća iščupana iz korijena. Dodaju i kako su najmanje dvije osobe poginule, dok ih je 50-ak ozlijeđeno.

U Njemačkoj ima više ozlijeđenih, a šteta se procjenjuje na više milijuna eura.

Nevrijeme je zahvatilo i sjever Hrvatske. U Međimurju je iza 16 sati padala tuča veličine šake, puhao je jak vjetar i padala jaka kiša. Tuča je vrlo brzo prestala, no vjetar i dalje puše. Očekuje se pad temperature za 10-15 stupnjeva. Prema komentarima čitatelja portala Index.hr nevrijeme je poharalo gornje Međimurje.

Lokalni portal emedjimurje javlja kako je nevrijeme prošlo kroz Mursko Središće, te dijelove Općina Sveti Martin na Muri i Štrigova. Nakon prestanka prve tuče, uslijedila je jaka kiša, a potom drugi nalet hladnog vjetra koji je sa sobom donio drugi “paket” tuče, ovaj puta manjeg obujma.

tucacitateljndexa
Tuča poharala Međimurje. Foto: Barbara Tarander, Jasmin Korbelj, emedjimurje.hr

Nevrijeme je donijelo i izraženi pad temperature zraka. Tako se temperatura u Pleškovcu za vrijeme nevremena spustila na 22°C. U isto vrijeme je u desetak kilometara udaljenom Čakovcu izmjereno 31°C, a u Varaždinu 34°C, piše Crometeo.

Crometeo javlja i kako je u Budimpešti u samo sat vremena temperatura pala s 36,2 na 20,9°C! Slično je i u Grazu, temperatura je pala na 20 stupnjeva!/HMS/

Najnovije

SJAJAN REZULTAT

Košarkaši BiH su na Europskom prvenstvu!

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras na Ilidži Latviju rezultatom 79:73 i ovim trijumfom je osiguran plasman na Europsko prvenstvo, piše Sportsport.ba. Latvija...