VIDEO Najbolji strijelac Furije najavio odlazak u mirovinu

Najbolji strijelac španjolske nogometne reprezentacije, 37-godišnji David Villa objavio je u srijedu da odlazi u mirovinu na kraju sezone u Japanu gdje od početka ove godine igra za Vissel Kobe.

– Nakon 19 godina profesionalnog igranja nogometa, odlučio sam se povući na kraju sezone. Hvala svim momčadima, trenerima i suigračima koji su mi omogućili da uživam u ovoj karijeri iz snova. Hvala i obitelji koja me uvijek podupirala, napisao je Villa na Twitteru.

– Cilj mi je staviti trešnju na vrh torte osvajanjem Carskog kupa s Vissel Kobeom. Nakon toga ću uživati u nogometu kroz sve projekte koje trenutačno razvijamo sa DV7 skupinom, napisao je Villa.

Villa je karijeru počeo u Sporting Gijonu, zatim je prešao u Real Zaragozu, a igrao je još i za Valenciju, Barcelonu i Atletico Madrid prije nego je 2014. otišao iz Španjolske u New York City. Kratko je igrao i za Melbourne City.

Osvojio je dva naslova prvaka Španjolske s Barcelonom i jedan s Atleticom te naslov pobjednika Lige prvaka 2011. s katalonskim klubom.

Sa španjolskom reprezentacijom je 2008. osvojio europsko prvenstvo, a 2010. svjetsko. Prestao je igrati za reprezentaciju 2014. i ostaje najbolji strijelac Furije sa 59 golova u 97 utakmica./H/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Načelnik primio učenicu generacije

Općinski načelnik Ljubo Grizelj danas je primio Ivonu Mlinarević najbolju učenicu 53. generacije maturanata Srednje škole Antuna Branka Šimića, koja je bila u pratnji...