VIDEO Ministar Stefanović: Zbog ovakvog monstruma žao mi je što je Srbija ukinula smrtnu kaznu

Mesar Dragan Đurić (1980) iz Beograda, koji živi u Surčinu, ubio je Tijanu Jurić (15), potvrdio je ministar policije Srbije Nebojša Stefanović. Nesretnu djevojčicu prvo je udario autom.

On je udario Tijanu svojim vozilom, prišao joj kad je tražila pomoć, uhvatio je za vrat, uvukao u auto, odvezao na 10 km od Sombora, ubio i zakopao, kaže ministar.

Djevojčica je bila udarana i ubojica joj je skinuo odjeću, a obdukcijom će se utvrditi je li bila i silovana, kazao je ministar na konferenciji za novinare povodom ubojstva petnaestogodišnje Tijane, javlja B92.

Nesretna djevojčica Tijana Jurić. Foto: Blic.rs
Nesretna djevojčica Tijana Jurić. Foto: Blic.rs

.

Ministar Stefanović je priopćio da je zasad utvrđeno da Tijana, nakon što ju je udario kolima, nije imala teže ozlijede.

“Na žalost ispunile su se naše najgore slutnje… Policija je jučer uhitila monstruma koji je počinio ovo djelo… Zbog ovakvog monstruma i djela nekad mi je žao što je Srbija ukinula smrtnu kaznu, očigledno da naše društvo nije zrelo za europske norme ponašanja”, rekao je Stefanović.

Istraga je dosad pokazala da ubojica nije imao sudionika, a ministar je istakao da uhićena osoba “nije pokazivala nikakve znake kajanja”.

Nebojsa-Stefanovic-1-830x553Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović

“Kada smo utvrdili o kome se radi, započeli smo opservaciju u kasnim prepodnevnim satima, a on se nalazio u svojoj mesari, sjekao meso, ponašao se kao da se ništa nije dogodilo. I u daljem tijeku dana bilo je primjetno potpuno odsustvo bilo kakvog kajanja, bilo kakvog ljudskog ponašanja”, rekao je ministar.

On je dodao da je dat nalog da se osoba privede iako nije odavalo dojam sumnjive osobe, zbog nade da će Tijana biti pronađena živa u njegovoj kući.

Uhićeni je ispitan i na poligrafu, gdje je pao na svim pitanjima, a u narednom dijelu obrade priznao je djelo i odveo policiju do mjesta gdje je bilo tijelo.

“Nije od ranije poznavao Tijanu, nije bilo međusobne komunikacije i, bez namere da olakšavam, ne možemo tvrditi da je ovo danima pripremao, iako ne kažem da nije pripremao tog dana”, rekao je ministar. Stefanović je dodao da je osumnjičeni, nakon što je ubio Tijanu, njeno tijeelo zakopao “nekom zemljom koju je imao u gepektu”, ali je dodao da ta zemlja nema veze s nekim eventualnim planiranjem ovog ubojstva. Kako je istakao, izvjesno je da se Tijana i ubojica nikada prije nisu sreli.

Ministar je rekao da je osumnjičeni za svirepo ubojstvo imao neke manje prijestupe, ali ništa slično ovome, a dodao je i da je u pitanju veoma krupan čovjek, oko dva metra visine i sto kilograma težine.

Policija je pokazala visoku razinu profesionalizma i uz gotovo nepostojeće dokaze na početku istrage uspjela pronaći ubojicu, a posao je bio otežan jer nisu postojali raniji kontakti žrtve i ubojice, pa se nije mogao utvrditi motiv zločina, rekao je Stafanović, prenosi B92/HMS/

Najnovije

NOVI SPOR

Rusija naredila američkim diplomatima da napuste zemlju

Rusko ministarstvo vanjskih poslova naredilo je osoblju američkog veleposlanstva u Moskvi da napuste tu zemlju do 31. siječnja iduće godine, javila je u srijedu...