VIDEO Kleo se u Suljagića, a sada tvrdi da ga je izdao, a Suljagić da će Komšić završiti kao Lagumdžija

“Odluka Predsjedništva DF-a da isključi mene i Reufa Bajrovića iz stranke je odgovor na zahtjev nas dvojice da Sifet Podžić podnese ostavku na mjesto glavnog tajnika DF-a, nakon što je glasao za Nikolu Poplašena u Domu naroda BiH”, prokomentirao je razloge isključenja iz stranke Emir Suljagić.

Suljagić je na svojoj Facebook stranici također napisao da je isključen i izbrisan iz članstva Demokratske fronte (DF), i da je to odluka predsjednika stranke Željka Komšića.

Ocjenjuje kako je sporna činjenica da Podžić nije isključen iz članstva DF-a, te da je “sve ovo naopako i naopako će i završiti”. U DF je, kako navodi, ušao zbog ideologije, a ne zbog Komšića.

“Komšić nije u javnosti mogao obraniti sebe zbog toga što je branio Podžića”, tvrdi Suljagić, dodavši kako ne želi biti ni u jednoj organizaciji koja u svojim redovima ima one koji podržavaju četničke vojvode.

“Ovo što je danas uradio Komšić, svojevremeno je uradio Zlatko Lagumdžija. I Željko će završiti kao Zlatko”, rekao je Suljagić.

Sada već bivši član DF-a tvrdi da predsjednika te stranke Željka Komšića nije vidio već mjesec dana, a susreli su se tek kad je Komšić dijelio pismo članovima Predsjedništva, u kojem je od njih ultimativno tražio da “iz evidencije članstva DF-a brišu Suljagića i Bajrovića, ili ako neće, da onda brišu njega”.

Nakon Komšićevog pisma, Predsjedništvo DF-a odlučilo je u utorak iz stranke isključiti Emira Suljagića i Reufa Bajrovića.

Suljagić i Bajrović su bili članovi Predsjedništva DF-a i ranije su obavljali funkcije zamjenika ministra obrane BiH, odnosno ministra industrije Federacije BiH. Suljagić je, podsjetimo, bio i kandidat D-a za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Ostavku na mjesto glavnog tajnika stranke, na zahtjev predsjednika DF-a Željka Komšića, podnio je Sifet Podžić.

Komšić je izjavio da ga je Emir Suljagić izdao, a još prošle godine u predizbornoj kampanji, kleo se u Suljagića, koji je bio kandidat njegove stranke za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Pogledajte:

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

UKUPNO 368 U BIH

Devet novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hercegovini

U ponedjeljak u poslijepodnevnim i večernjim satima, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testirano je 48 uzoraka, od kojih je 9 pozitivnih, prenosi...