VIDEO/ IZETBEGOVIČ: Proizvodit ćemo oružje za tržište, ali i za ne daj Bože

Mi sigurno nećemo trošiti novac na kupovinu raketnih sustava, zrakoplova i trošiti stotine milijuna dolara i eura, ali ćemo zaokružiti našu namjensku proizvodnju, kazao je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

“Radit ćemo pokretnu haubicu, pušku smo već napravili, radit ćemo dronove, zaokružit ćemo proizvodnju svake vrste streljiva, raketnih sustava itd.. Radit ćemo to za tržište, ali i za ne daj Bože”, kazao je Izetbegović, odgovarajući na pitanje novinara je li izjava premijera Federacije BiH Fadila Novalića o zaokruživanju proizvodnje oružja u Federaciji bila nesmotrena.

Rekao je da “izjava nije nesmotrena, nego ohrabrujuća”.

“Zašto BiH ne bi imala potpuno zaokruženu namjensku industriju, i proizvodnju baruta i kapisli”, kazao je Izetbegović novinarima nakon obilježavanja 13. godišnjice 2. Pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH i 26. godišnjice tzv. Armije RBiH na šehidskom mezarju Kovači.

Mišljenja je da se nitko neće ponovo usuditi u BiH početi konflikt te da je to preopasna stvar i vir koji bi progutao onog koji bi to pokrenuo./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

GRADONAČELNIK BIJELJINE

Mićo Mićić u bolničkoj izolaciji nakon testiranja na koronavirus

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić javio se u infektološku ambulantu, jer je bio u kontaktu s osobama kojima je potvrđen koronavirus, rekla je danas direktorica...