VIDEO/ IZETBEGOVIĆ: Ovo što sam rekao zakucat ću na Kongresu za dva dana

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je sinoć na Televiziji N1 da su NATO put i Godišnji nacionalni plan (ANP) povod da se “stane na loptu” i kaže dosta.

Na konstataciju da je znao stavove predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i prije pa je s njim formirao koaliciju, Izetbegović je rekao da nije on to odlučio, nego birači.

Na podsjećanje da je SDA glasala za četvrtog delegata, srpskog u NSRS, Izetbegović je istakao da “nije točno, SNSD može s tri delegata uraditi sve ono što radi s četiri”.

“Čekamo sazrijevanje SNSD-a i dovršimo ovaj mandat kojeg je ostalo tri godine sada. Da se krene i da se zemlja pokrene. Mi to ne možemo uraditi bez SNSD-a. Ostat će u tehničkom mandatu sve dok ne dođe do sazrijevanja. Sve dok se ne počne poštovati zakon”, kazao je Izetbegović.

Također, dodao je da je SNSD već jednom zaustavljen.

“Mi smo već jednom zaustavili SNSD, SDA je to uradila i to zbog ponašanja prema povratnicima. To smo uradili 2014./15. HDZ je sve vrijeme teškao, da smo napravili grešku, da su oni u Banjaluci vlast. Ovaj put vjerojatno ne bi pristali na takvu stvar”, naveo je predsjednik SDA.

Naglasio je da se nakon Kongresa SDA ništa se neće promijeniti, te da će stavove izrečene večeras “zakucati” na Kongresu za dva dana.

Izetbegović je kazao da se “mora vjerovati vozaču koji već 29 godina vas doveze na cilj”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SARAJEVO

Hospitalizirani Kinezi nemaju koronavirus

Kako saznaje Dnevni avaz, prema neslužbenim informacijama, Kinezi koji su hospitalizirani u Klinici na Podhrastovima u Sarajevu su negativni na koronavirus.- Nalazi su gotovi...