VIDEO Evakuiran Eiffelov toranj, muškarac se satima penje po njemu

Spasioci su danas poslijepodne evakuirali Eiffelov toranj i podnožje i pokrenuli operaciju spašavanja muškarca koji se popeo na toranj, a riječ je o standardnom postupku kada se netko počinje s vanjske strane penjati amblematskom građevinom francuske prijestolnice, prenose agencije.

“Uočen je penjač. To je uobičajen postupak. Treba ga spriječiti da nastavi i u tom slučaju evakuira se toranj”, rekao je izvor iz upraviteljske tvrtke i dodao da su policajci i vatrogasci na licu mjesta.

Izvor nije mogao potvrditi koliko je turista moralo biti evakuirano, prenosi agencija France Presse.

Televizija je prenijela snimke vatrogasca specijalca i još jednog spasioca ovješenih o strukturu visoku 324 metra, tik do najviše platforme tornja, kako pokušavaju nagovoriti nepoznatog muškarca da se preda.

Pariška policija rekla je da joj nisu poznati motivi penjača te da je prisutan pregovarač.

Francuska televizija BFM izvijestila je da muškarac prijeti samoubojstvom, piše agencija Reuters.

“Muškarac je normalno ušao u toranj, stigao do drugog kata i tada se počeo penjati”, rekla je glasnogovornica.

Policija je opkolila nekoliko ulica blizu tornja jer je situacija poslijepodne privukla mnoštvo znatiželjnika.

Neki su turisti nezadovoljni jer ne mogu posjetiti najpoznatiji simbol Pariza. Turistički vodič skupine od 130 Indijaca rekao je da su “samo jedan dan u Parizu” prije polaska za Bruxelles i da su došli samo da “vide Eiffelov toranj”.

Američka turistica Maria ima uplaćenu večeru na vrhu pa kaže: “Briga me što će se dogoditi. Želim samo da se otvori. Ja ondje trebam večerati.”

Želimo vidjeti “kako se penje ludi Spiderman. Ostajemo jer smo znatiželjni. Ne želim nešto vidjeti, ali ako se nešto dogodi … onda to želim vidjeti”, kazao je Creieg Martin iz Kalifornije.

U listopadu 2017. Eifellov toranj morao je biti “potpuno evakuiran” jer se jedan muškarac popeo “na jedan od nosač i prijetio samoubojstvom”. Policija ga je konačno uspjela odgovoriti od tog nauma.

Eiffelov toranj slavi ove godine 130. rođendan i najposjećeniji je spomenik na svijetu sa sedam milijuna posjetitelja na godinu.

Toranj je dobio ime po svom konstruktoru i graditelju Gustaveu Eiffelu. Sagrađen je između 1887. i 1889. i visok je kao 81-katna zgrada./Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Povratnik izgorio u požaru

Jedan muškarac smrtno je stradao u požaru u blizini brane Salakovac sjeverno od Mostara, potvrđeno je Srni iz mostarske policije.Požar su prošle noći gasili...