VIDEO/ DODIK: Izetbegović zabavlja javnost; Vijeće ministara neće se formirati do kraja mjeseca, niti će Hrvati odustati od izmjena Izbornog zakona

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Mostaru da lider SDA Bakir Izetbegović zabavlja javnost svojim izjavama i postavljanjem novih uvjeta.

Dodik je rekao da nisu realno ostvarive najave Izetbegovića da bi vlast na razini BiH mogla biti formirana do kraja mjeseca.

– Kakva je to ozbiljnost kada Izetbegović kaže da vjeruje da će se uskoro formirati vlast i da će se normalizirati odnosi, a onda poruči da ima samo jedan zahtjev, a to je da vjeruje da će Hrvati odustati od izmjena Izbornog zakona. Kako je to ozbiljno? – pita Dodik.

Dodik, koji je lider SNSD-a, kaže da je ova stranka spremna za formiranje Vijeća ministara i da nisu oni ti koji postavljaju uvjete.

– Mi smo spremni to učiniti odmah zbog dobrih kretanja prema EU. To je, naravno, izgubljeno. Izgubljen je tajming, koji je važan, kako u životu, tako i u politici – rekao je Dodik.

On je proces formiranja vlasti na razini BiH nazvao mrcvarenjem.

– Prvo smo imali mrcvarenje kada je Bakir pokušavao okupiti muslimane oko sebe, jer su tada bile i neke druge grupacije oko SDP-a. Tada ni lider DF Željko Komšić nije bio s njim, ni predsjednik SBB Fahrudin Radončić. Onda je nekako uspio to uraditi i počeli su postavljati zahtjeve, tako da je suvišno razgovarati o bilo čemu. Čujem da je izjavio da će se realizirati sporazum. Pa kako? Rok za taj sporazum je prošao 5. rujna. On zabavlja javnost svojim izjavama – istaknuo je Dodik./RTRS/HMS/

Najnovije