VIDEO/ BURNO U SDP-U: Damir Nikšić izbačen iz zgrade nakon što je pokušao ući na sjednicu

Damir Nikšić, iako nije član Glavnog odbora SDP-a BiH, pokušao je ući na sjednicu, ali je nedugo zatim izbačen iz zgrade. Neslužbeno, on je članovima ljutito kazao da su izdajice, zbog čega je izbačen.

Također, pojedinim članovima je psovao majku, te je došlo i do naguravanja u holu zgrade, nakon čega je reagirao i predsjednik stranke Nermin Nikšić koji ga je pokušao smiriti.

Foto: Avaz

Zlatko Lagumdžija, bivši predsjednik ove stranke, zatražio je danas od članova Glavnog odbora da se na kraju sjednice, koja je u tijeku, izjasne o smjenama Saše Magazinovića, predsjednika GO, ali i glavnog sekretara SDP-a Irfana Čengića i Damira Mašića, političkog direktora ove stranke.

Lagumdžija je ustvari u Izetbegovićevo i Komšićevo ime predložio odstrel „mladih lavova“ koji se protive koaliciji sa SDA, piše Avaz.

On je u svom obraćanju, koje je trajalo 40 minuta, ove osobe optužio za loše izborne rezultate i lošu poziciju SDP-a u pregovorima oko vlasti.

Avaz saznaje da je on sarajevsku vladu s govornice nazvao „vladom kasabe“ i kazao da ne zna uopće zašto je Vlada SŽ formirana.

Lagumdžijin prijedlog da se u dnevni red uvrsti izjašnjavanje o povjerenju vodstvu Glavnog odbora SDP-a na čijem je čelu Saša Magazinović podržalo je samo 18 od 103 prisutna člana, piše Dnevni avaz./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije