VIDEO Bolivijski predsjednik šokirao Papu poklonom Isusa pribijenog na srp i čekić!

Papa Franjo šokirao se kada je na poklon od bolivijskog predsjednika dobio križ s raspetim Kristom u obliku srpa i čekića.

Poklon bolivijskog predsjednika Eve Moralesa replika je križa koji je izradio Luis Espinal, isusovac poput Franje, kojeg je ubila bolivijska diktatura 1980. Espinal ga je zamislio kao simbol za potrebu kršćansko-marksističkog dijaloga s radnicima i poljoprivrednicima, prenose agencije.

Morales, ljevičarski populist, papi je križ uručio u srijedu tijekom njegova posjeta La Pazu, a on je njime bio vidno šokiran. Papa se prije toga pomolio na mjestu na kojem je Espinal ubijen, na cesti između El Alta i La Paza.

“To je bilo Espinalovo djelo”, rekao je u četvrtak Papin glasnogovornik Federico Lombardi, bez ikakvih dodatnih komentara.

“Nije na meni da tumačim poteze predsjednika Moralesa”, rekao je: “Papa nije očekivao takav poklon, to je jasno”, priznao je. /HMS/

Najnovije

SJAJAN REZULTAT

Košarkaši BiH su na Europskom prvenstvu!

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras na Ilidži Latviju rezultatom 79:73 i ovim trijumfom je osiguran plasman na Europsko prvenstvo, piše Sportsport.ba. Latvija...