VIDEO Bliski susret ruskog borbenog aviona i američkog bombardera

Ruski borbeni zrakoplovi dvaput su na ruskim istočnim i južnim granicama presreli američke bombardere B-52H, javilo je rusko ministarstvo obrane.

Do bliskih susreta ruskih i američkih zrakoplova došlo je iznad Baltičkog i Crnog mora.

Ministarstvo je potvrdilo da je u ponedjeljak dvaput presrelo američke strateške bombardere ne navodeći točan broj zrakoplova koji su sudjelovali u susretima.

“Posade ruskih borbenih zrakoplova Su-27 presrele su strateške bombardere B-52H iz Američkog ratnog zrakoplovstva koji su se približili ruskoj državnoj granici iz smjera Baltičkog i Crnog mora”, izjavila je ruska vojska. Dodala je i da “američki zrakoplovi nisu kršili granične propise” te pohvalila ruske pilote koji su američke zrakoplove “udaljili mirno i u skladu s međunarodnim pravilima”.

Učestali susreti američkih i ruskih zrakoplova

Američki strateški zrakoplovi, uključujući i one špijunske, u posljednjih nekoliko godina aktivno prelijeću zračni prostor u blizini ruske granice, pri čemu nerijetko dolazi do bliskih susreta s ruskim zrakoplovima koji su ih potom primorani udaljavati.

Iako do sada nije dolazilo do većih incidenata, Moskva i Washington međusobno se optužuju za neprijateljsko djelovanje, pri čemu Rusija inzistira na činjenici da takvi letovi dovode do nepotrebnih tenzija, dok se SAD žali na neprofesionalno postupanje ruskih pilota prilikom presretanja.

Najnovije

MINISTAR ZDRAVSTVA RH

Beroš objasnio kad će Hrvatska proglasiti kraj epidemije te uputio jasnu poruku za jesen

U Hrvatskoj je 113 novih slučajeva zaraze koronavirusom na 4436 testiranih, a tri su osobe preminule, objavio je danas Stožer. “Rekao je Božinović da Beroš...