Hrvatski Medijski Servis

VIDEO Bizarna modna revija u Saudijskoj Arabiji: Dronovima zamijenili manekenke

Prvi tjedan mode koji se u Saudijskoj Arabiji održao se još početkom godine, ponovno je postao aktualan zahvaljujući snimci koja se pojavila na Twitteru, prenosi Index.hr.

Naime, kako u ovoj zatvorenoj državi žene nemaju gotovo nikakva prava, njih su na pisti zamijenili ni manje ni više nego dronovi.

Leteće ”manekenke” tako su predstavile najnovije haljine mnogih velikih imena poput Dolce&Gabanne leteći po dvorani luksuznog hotela Hilton u Jeddahu.

”Horor film”, ”Više prava imaju dronovi nego žene”, ”Ovo nije smiješno, ovo je toliko tužno da ne mogu gledati”, ”2018. godina je, a žene i dalje ne smiju hodati kuda žele, žalosno”, samo su neki od komentara na snimku koja je neke dobro nasmijala, dok je drugi smatraju užasnom i za gledanje.

Inače, žene u Saudijskoj Arabiji odnedavno smiju voziti, no i dalje se ne smiju odijevati kako žele, udati se bez dopuštenja svog muškog skrbnika, otvoriti bankovni račun, komunicirati s muškarcima i još mnogo stvari koje su većini žena nezamislive, što ovu muslimansku zemlju čini jednom od najkonzervativnijih zemalja u svijetu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte