VIDEO/ BANKSY ODUŠEVIO SVIJET Snimio beskućnika kojeg ‘vuku’ sobovi

Misteriozbi umjetnik Banksy oduševio je svijet novim umjetničkim djelom. Na zidu u Birminghamu naslikao je sobove koji izgledaju kao da za sobom po zraku vuku beskućnika koji spava na klupi.

Video s ovim prizorom na Instagramu je u samo 18 sati prikupio skoro tri milijuna pregleda. Na njemu se vidi beskućnik Ryan koji se namješta na klupici prije nego što će utonuti u san, a nakon toga će ga u zrak ‘povući’ dva soba.

Dok je snimao video, Banksy je primijetio velikodušnost stanovnika Birminghama koji su zastajali kraj Ryana i ostavljali mu hranu i piće.

‘Bog blagoslovio Birmingham. Tijekom 20 minuta, koliko smo snimali Ryana kako leži na klupi, prolaznici su mu ostavili toplo piće, dvije čokoladne pločice i upaljač, iako on nije od nikoga ništa tražio’, napisao je umjetnik na Instagramu.

Vlasnik draguljarnice koja se nalazi preko puta ovog remek-djela oduševljen je cijelom akcijom.

– Klupica je postala popularna. Dolazi mnoštvo ljudi, fotografiraju se na klupici. Ovo je odlična ideja, rekao je Pete Smith.

Gradske službe su priopćile kako im je sad prioritet zaštititi ovo umjetničko djelo koje postaje prepoznatljiv simbol Birminghama.

– Napravljeno je u pravo doba godine i progovara o potrebi davanja onima koji nemaju. Na tome i mi u Gradu radimo već godinama, ovo nam je samo još jedna nadogradnja koju moramo očuvati, rekao je Luke Crane iz gradske četvrti u kojoj se djelo nalazi./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije