VICAN: Večeras se gasi struja, ovo je kraj Aluminija

Boris Vican, izvršni direktor za tehničke poslove i razvoj, izjavio je da će večerašnji prekid struje u ponoć značiti kraj za mostarski Aluminij.

“Struja trenutno nije osigurana. Mi nemamo nikakve informacije osim da je Nezavisni operator sistema u BiH poslao dopis u kojem se navodi da će obavijestiti Elektroprijenos da nije prijavljen vozni red za večeras od 12 sati u ponoć. Elektroprijenos će dobiti nalog da nas ugasi”, kazao je Vican, poručivši da će to značiti kraj za Aluminij, prenosi Klix.

Vapaj izvršnog direktora mostarske firme došao je nakon neuspješnog sastanka predstavnika Vlade Federacije BiH i švicarske firme Glencore, a potom i blokade na magistralnoj  cesti  M17 koju su organizirali radnici Aluminija.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije potvrdio je jučer da su pregovori propali, a radnici su danas poručili da neće deblokirati prometnicu dok ne dobiju obećanje da će im biti omogućen rad.

Nekoliko stotina radnika Aluminija danas je u više navrata blokiralo promet na magistralnoj cesti M-17 kod Mostara tražeći rješenje za Aluminij./HMS/

Najnovije

PROŠLO JE TOČNO 20 GODINA

Prisjećanje na povijesni govor biskupa Ratka Perića

Na današnji dan, prije točno dvadeset godina, u iznimno tegobnom političkom ozračju za hrvatski narod u BiH, u trenutku nametanja vlasti tzv. Alijanse za...