VELJAČA U HNK MOSTAR Dvije zanimljive predstave na repertoaru

Veljača u Hrvatskom narodnom kazalištu Mostaru u znaku je priprema za rad na novoj predstavi „Stepski vuk“ Hermanna Hessea, u prvoj službenoj koprodukciji s Lutkarskim kazalištem Mostar. Redateljica i dramaturginja je Tamara Kučinović. Uz probe „Stepskog vuka“ HNK Mostar, unatoč izbivanju s matične scene, održava svoj redoviti repertoar, tako da publiku očekuju izvedbe „Ženskih razgovora ±1“ i „Staklene menažerije“, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Pametna i britka komedija

Predstava „Ženski razgovori ±1“ na rasporedu je 15. veljače u HDHS Kosači, s početkom u 20 sati. Ova predstava nastala prema motivima zbirke eseja Dušana Radovića pametna je i britka komedija, koja ne zazire od postavljanja važnih pitanja obiteljskih, ljubavnih i prijateljskih odnosa na nenametljiv i suptilan način. Uz odličnu glumačku međuigru ova predstava će vas nasmijati, zabaviti, ali i natjerati na promišljanje o bitnim i važnim životnim problemima bez pretencioznosti i težine, uvijek uz dozu lakoće i smijeha. U predstavi igraju Nikolina Marić, Miro Barnjak, Mirela Mijačank Kordić, Ana Franjčević i Ivan Prskalo.

Topla obiteljska drama

Repertoar za veljaču, pored komedije, rezerviran je i za dvije izvedbe „Staklene menažerije“ Tennesseeja Williamsa u režiji Ivana Planinića. Riječ je o toploj obiteljskoj drami jednostavne i minimalističke scenografije u kojoj je fokus na glumačkoj sinergiji te suptilnim gestama i dijalozima. Radnja je smještena u vrijeme ekonomske krize u SAD-u između dva svjetska rata i kako se to odrazilo na obiteljske živote običnih građana. Ovaj ekonomski kontekst služi kao svojevrsno ogledalo unutarnjem životu likova i njihovim borbama, previranjima i razdorima. Drama je duboko ukorijenjena u američku kulturu, no funkcionira na univerzalnoj razini i ima univerzalan jezik u kojem se svatko može prepoznati. U predstavi igraju Ivo Krešić, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko i Ana Franjčević. Predstava je na rasporedu 19. i 20. veljače u HDHS Kosači, obje izvedbe s početkom u 20 sati, a gostovat će i u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica 23. veljače u 20 sati.

Cijena ulaznice je 10 KM, dok je za studente, učenike, nezaposlene i umirovljenike 5 KM. Studenti te nastavnici i djelatnici Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere/ulaznice, odnosno, godišnje karte. Ulaznice je moguće rezervirati porukom preko Facebook Messengera ili Instagram Directa HNK Mostar, odnosno pozivom na broj 063/019-019 od 10 do 16 sati./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img