Veliki požar na PIK-ovoj farmi u Vinkovcima, izgorjelo više od 1000 svinja?

Danas poslijepodne oko 17.30 na Svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci koja se nalazi između Andrijaševaca i Cerne na vinkovačkom području izbio je veliki požar, izvijestila je vukovarsko-srijemska policija dodajući kako su nakon dojave na mjesto požara stigli vatrogasci JVP-a Vinkovci koji su odmah započeli gasiti vatru.

Kolika je materijalna šteta i što je uzrokovalo izbijanje požara znat će se nakon očevida koji će započeti nakon što se stvore uvjeti za siguran ulazak na požarište, rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović, dodajući kako je požar lokaliziran i da se privodi kraju njegovo gašenje.

Riječ je o farmi PIK-a Vinkovci koji posluje unutar Agrokora.

Izgorjelo 1000 svinja?

Prema neslužbenim podacima, u gašenju požara na farmi s koje večeras izlazi gusti dim, sudjeluju i dobrovoljna vatrogasna društva iz vinkovačke okolice.

Iz policije se doznaje da je u postrojenju u trenutku izbijanja požara bilo više od 1000 svinja te da nijedna nije izvedena iz postrojenja. Strahuje se da su sve izgorjele.

Više informacija bit će poznato nakon gašenja požara i policijskog očevida./Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

RS

Još tri žrtve koronavirusa, sedam novozaraženih

U posljednja 24 sata u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa, a virus...