MOSTAR

Veliki odziv na cjepljenje u “Kosači”

U prostorijama Hrvatskoga doma Hergeca Stjepana Kosače održano cijepljenje građana koji su se odazvali pozivu na dan “Otvorenih vrata” Doma zdravlja Mostar, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Odziv na cijepljenje je bio velik. Magistrica sanitarnog inženjerstva Vesna Pehar kazala je za HMS kako je danas utrošeno oko 400 doza cjepiva te da je jako iznenađena odazivom budući da nije očekivala više od 100 revakcinacija.

Najveće iznenađenje su bile osobe koje su došle na prvu te osobe koje su došle na treću dozu cijepljenja. U ponudi cjepiva su bili Sinofarm, Pfizer, Moderna te Sputnik.

Foto: E. Pekić/HMS/

„Imali smo u ponudi Sinofarm, Pfizer, Modernu i Sputnika. Najviše, kao što je i očekivano, se tražio Pfizer. Najmanje se tražio Sputnik. Točnije, nismo iskoristili niti jednu dozu danas“, kazala je Pehar.

Pehar: Dnas utrošeno 400 doza cjepiva. Foto: E. Pekić/HMS/

Na poziv mostarskog Doma zdravlja se odazvalo i mnogo studenata. Studentica kriminalistike na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, Ivana Janko. Ona se odlučila cijepiti prvenstveno zbog svoje, ali i sigurnosti svojih ukućana.

„U početku sam bila skeptična što se tiče cijepljenja, kao i svi. Što se tiče cjepiva, svi govore kako ne znamo što se nalazi u njemu. Ne vidim razliku između ovog cijepljenja i cijepljenja kada smo bili mali. Svi ćemo se morati cijepiti kad-tad kako bi se ova pandemija završila“, ističe Janko za HMS. Pored toga, kaže kako su sve osobe s kojima je u kontaktu već cijepljene./E. Pekić/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NOVI SPOR

Rusija naredila američkim diplomatima da napuste zemlju

Rusko ministarstvo vanjskih poslova naredilo je osoblju američkog veleposlanstva u Moskvi da napuste tu zemlju do 31. siječnja iduće godine, javila je u srijedu...