Velike vijesti iz Madrida: Ronaldo može ići, ali uz jednu obavezu

Cristiano Ronaldo moći će napustiti madridski Real tokom ljeta.

Tako barem tvrdi španjolski AS koji donosi informaciju kako su Kraljevi spremni da se odreknu portugalske zvijezde, ali uz jedan uslov, prenosi sportsport.ba.

Predsjednik Reala Florentino Perez navodno je poručio Ronaldu da on lično dovede potencijalne kupce i da mu u tom slučaju neće predstavljati problem u odlasku sa Santiago Bernabeua.

Real gleda i da zaradi od ovog transfera. Prihvatit će ponudu za koju oni smatraju da je povoljna i koju im Cristiano dostavi u suradnju sa potencijalnim klubom.

AS također donosi i potencijalne destinacije za najboljeg nogometaša svijeta. Tvrde kako CR razmatra tri opcije, a to su PSG, Manchester United i Bayern iz Munchena.

PSG i United ga već odavno žele u svojim redovima, ali teško je vjerovati da bi Bavarci pristali isplatiti ogroman novac za 33-godišnjaka, pa makar se on zvao i Cristiano Ronaldo.

Ipak, ostala dva tima već godinama unazad ne štede novac za pojačanja i neće biti nikakvo iznenađenje ako na kraju Cristiano završi u jednom od ovih timova.

Za sada navodno blagu prednost ima United, a i njegova majka Maria Dolores dos Santos Averio je nedavno podržala eventualni povratak na Old Trafford.

Ronaldo je već devet godina član Kraljeva, porušio je sve moguće rekorde u ovom timu, osvojio je sve moguće trofeje, ali čini se da je došlo vrijeme za rastanak./HMS/

Najnovije