HRVATSKA Policija uhićuje osumnjičene za nabavu hrvatskih dokumenata mafijašima iz Srbije i Crne Gore

Policija je u srijedu u jutarnjim satima počela akciju uhićenja pripadnika dvije kriminalne organizacije koji su, prema prvim neslužbenim informacijama, pribavljali informacije i izrađivali dokumente za mafijaške skupine s područja Srbije i Grne Gore.

Među uhićenima je i Nusret Seferović za kojeg se sumnja da je bio vođa skupine, a u sklopu akcije policija je pretražila i njegovu kuću, potvđreno je za Vijesti.hr.

Nusret Seferović predsjednik je Unije Roma Hrvatske. Vlasnik je i dječjeg vrtića za romsku djecu u Kozari boku, a u medijima je bio i 2016. kada mu je u dvorište kuće bačena bomba.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako među uhićenima ima i ljudi iz sustava odnosno MUP-a.

“Radi se o akciji, kako mi je kazao glavni ravnatelj policije, koja se priprema već duže vremena. Uhićeni su pripadnici domaćih skupina koje su surađivale sa stranim kriminalnim skupinama”, kazao je Božinović.

Dodao je i da činjenica da su među uhićenima i neki pripadnici policijskog sustava “potvrda dosljednosti naše politike čišćenja vlastitih redova”.

Upitan je li među uhićenim i neki više rangirani policajac, ministar je kazao da nije upoznat s detaljima. “Nisam upoznat, ali mislim da je netko visoko rangiran da bih to znao”, rekao je Božinović./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije