AUSTRALIJA

Velika operacija u Australiji, uhićeno 200 kriminalaca iz 18 država

U združenoj operaciji australijske policije, američkog FBI-ja i nacionalnih policija država Azije, Južne Amerike i sa Bliskog istoka, uhapšeno je nekoliko stotina osumnjičenih kriminalaca iz 18 zemalja angažiranih u organiziranoj kriminalnoj grupi, priopćili su danas australijski službenici, pišu Nezavisne..

Uhićenja su rezultat policijskog upada i tajnog praćenja šifrirane kompjuterske aplikacije u kojoj je bilo skoro 25 milijuna poruka o trgovini narkoticima, zavjerama i pripremama ubojstava.

U službenom priopćenju se navodi da je u pitanju bila združena operacija australijske policije i FBI-ja nazvana “Trojanski štit” koja je započeta još 2018. godine i u tijeku koje su u završnoj fazi privedeni pravdi kriminalci iz Australije, Azije, Južne Amerike i sa Bliskog istoka, svi uključeni u globalnu trgovinu narkoticima, prenosi Reuters.

“Zadali smo težak udarac organiziranom kriminalu koji su osjetile kriminalne organizacije širom svijeta. Ovo je prekretnica u povijesti australijskih snaga reda”, ocijenio je premijer Australije Scott Morison./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije