VELEPOSLANSTVO SAD: Umjesto što slavi njihov povratak iz pritvora, Isak bi trebao suspendirati dužnosnike koji su pod istragom

Veleposlanstvo SAD u BiH oštro je kritiziralo Federalnog ministra unutarnjih poslova Ramu Isaka koji je priredio doček direktoru FUP-a Vahidinu Munjiću i šefu specijalne jedinice Mustafi Selmanoviću nakon njihovog puštanja na slobodu u sklopu akcije “Crna kravata 2”.

– Šokantno je da ministar unutarnjih poslova FBiH, koji je zadužen za očuvanje vladavine prava, slavi povratak na posao visokih dužnosnika Uprave policije FBiH koji su uhićeni, optuženi i pod istragom za teška kaznena djela.

Isak priredio prijam za Munjića i Isaka.. Foto: FUP

Ovi policijski službenici imaju pravo na svoj dan na sudu kako bi se obranili od bilo kakvih optužbi, ali optužbe protiv njih nisu nešto za slavlje. Nitko nije iznad zakona.

Izdaja je povjerenja javnosti kad god se službenici za provođenje zakona, tužiteljstvo ili sudstvo optuže za njegovo kršenje. Nije u skladu s opredjeljenjem za vladavinu prava da Ministarstvo unutarnjih poslova FBiH omogući povratak na posao policijskim službenicima protiv kojih se vodi istraga zbog zlouporabe položaja.

Javni dužnosnici protiv kojih se vodi istraga zbog zloupotrebe položaja trebaju biti suspendirani do okončanja istrage – poručili su iz Veleposlanstva SAD u BiH.

/HMS/

1 COMMENT

  1. MURPHY , KOLIKO JE POZNATO ,ODLAZIS IZ BIH !!! TOLIKO SI ZAMRSIO SVOJ RAD U BIH DA TO NIKO NE MOZE ISPRAVITI ! ILI TI JE NAMJERA BILA DA CIJELO VRIJEME MUTIŠ ! GO HOME IN CRAZY USA BY ,BY !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img