VELEPOSLANSTVO RUSIJE U BIH: Njemačka je ta koja zaoštrava unutarnju političku krizu u BiH

Iz Veleposlanstva Rusije u Bosni i Hercegovini danas su naveli da su obratili pažnju na priopćenje u medijima s informacijom da je ministar obrane Njemačke Boris Pistorius tijekom boravka u Sarajevu najavio “podršku naporima kako bi se spriječilo da Rusija dovede do dodatne krize”.

– Naglašavamo da nije Rusija, već je Njemačka upravo ta koja zaoštrava unutarnju političku krizu u BiH, prvenstveno posredstvom figure nelegitimnog visokog predstavnika. Ukoliko bi Njemačka poštovala međunarodno pravo, a ne djelovala rukovodeći se ozloglašenim ‘pravilima na kojima se temelji svijet’, onda bi učinila sve što je mogla da njen predstavnik, kako slijedi iz Dejtonskog mirovnog sporazuma, dobije odobrenje Vijeća sigurnosti UN-a, priopćili su iz Veleposlanstva Rusije u BiH.

Dodali su da “Njemačka destabilizira Balkan podržavajući tzv. samoproglašeno Kosovo kršeći Rezoluciju 1244 VS UN-a, te da Njemačka destabilizira Europu beskrupulozno podržavajući neonacistički režim u Kijevu, koji se ukaljao neljudskim zločinima nad civilima, ne štedeći čak ni svoje sunarodnjake”.

– Što se tiče Rusije, ona, kao jedan od jamaca Daytonskog mirovnog sporazuma, zalaže se za razvoj dijaloga u Bosni i Hercegovini, razradu konsenzusnih dogovora, kao i za jačanje svestranih veza s prijateljskim narodima Bosne i Hercegovine, stoji u priopćenju Veleposlanstva Rusije u Bosni i Hercegovini./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img