BILI SU PROTIV ZAKLJUČAKA

VELEPOSLANSTVO RUSIJE U BiH: Communiquéi PIC-a su politički instrument koji jednostrano prikazuju stvarnost

– Nismo našli mogućim pridružiti se Communiquéu koji su usvojili naši partneri u Upravnom odboru Vijeća za implementaciju mira (PIC), priopćeno je danas iz Ruskog veleposlanstva u BiH nakon sjednice političkih direktora PIC-a.

U ruskom veleposlanstvu su sa žaljenjem ustvrdili da su Communiquei PIC-a postali politički instrument koji jednostrano prikazuje stvarnost.

Oni ističu da neovisna i profesionalna treba biti i djelatnost SIP-a BiH koji odigrava ključnu ulogu u procesu pripremanja i održavanja izbora.

“SIP ne može dozvoliti sebi da bude upleten u političke prepirke i dovoditi u pitanje svoju reputaciju nepristranog i jednako udaljenog instituta vlasti. Predstojeći lokalni izbori u BiH trebaju biti pošteni i demokratski i održati se na taj način i u roku kako je to predviđen u skladu sa zakonom”, navodi se u priopćenju nakon sjednice Upravnog odbora PIC-a koji je podržao rad Središnjeg izbornog povjerenstva u vezi s pripremama za lokalne izbore ove godine.

Zaključke koje je ranije danas usvojio Upravni odbor PIC-a pogledajte OVDJE./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Hrvatska zainteresirana za gospodarsku suradnju

O mogućnostima gospodarske suradnje te poslovnom ambijentu i posljedicama pandemije koronavirusa razgovarano je tijekom današnjeg posjeta veleposlanika Republike Hrvatske u BiH Ivana Sabolića članovima...