Hrvatski Medijski Servis

VELEPOSLANSTVO RUSIJE: Neprijatno smo iznenađeni potkopavanjem ugleda pravosudnih tijela BiH od strane OHR-a

Ruski veleposlanik u BiH Peter Ivansov

“Veleposlanstvo Ruske Federacije u BiH neprijatno je iznenađeno izjavom Ureda visokog predstavnika (OHR) u vezi s pokušajima potkopavanja ugleda pravosudnih tijela BiH, odnosno Visokog sudskog i tužiteljskog (VSTS) i njegovog predsjednika”, priopćeno je iz ruskog veleposlanstva u BiH.

Iz ruskog veleposlanstva navode da je OHR, umjesto da podrži neovisnost ovih institucija, odlučio da “izvrši pritisak na organe vlasti suverene BiH putem bahatog miješanja u njihov rad i nametanja vlastitog viđenja kako da se riješi pitanje”.

“Smatramo takvo ponašanje neodgovornim. OHR je obvezan iznositi stavove cijele međunarodne zajednice, a ne njenih pojedinih članova po svom izboru ili svoj vlastiti stav”, ističu iz Veleposlanstva Ruske Federacije u BiH i poručuju da je miješanje u rad pravosudnih organa u BiH neprihvatljivo.

Iz ruskog veleposlanstva su pozvali sva pravosudna tijela BiH da na odgovoran, profesionalan i neovisan način, bez straha od uplitanja izvana, obavljaju svoju djelatnost, propisanu Ustavom i zakonodavstvom./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte