Hrvatski Medijski Servis

VELEPOSLANIK NELSONOM KOD MINISTRICE PENDEŠ: Potpora SAD u koracima ka euroatlanskim integracijama

Američki veleposlanik u BiH Eric Nelson s ministricom obrane BiH Marinom Pendeš

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš u nastupni je posjet primila veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u BiH Erica G. Nelsona, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Ministrica Pendeš je američkog veleposlanika upoznala s aktualnim statusom prvog Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) Bosne i Hercegovine, čijim usvajanjem bise aktivirao Akcijski plan za članstvo (MAP)u Sjevernoatlanstkom savezu (NATO). Ona je naglasila da MAP ne znači automatsko članstvo s NATO-om, već prije svega jačanje partnerstva s ovim savezom, što bi pozitivno utjecalo na dalji razvoj obrambenog sektora u BiH, ali i gospodarstva u našoj zemlji.

Veleposlanik Nelson je izrazio snažnu potporu Vlade i Veleposlanstva SAD-a Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH u daljnjim koracima na polju euroatlantskih integracija. Istaknuo je da građani mogu biti ponosni na Oružane snage BiH, kao jedne od najintegrativnijih cjelina u bh. društvu, ali i jedne od najvažnijih institucija u BiH. Naglasio je da će SAD nastojati pomoći da tako bude i u budućnosti.

Susretu su nazočili i vojni izaslanik SAD u BiH brigadir Michael Tarquinto, politička savjetnica u Veleposlanstvu SAD u BiH Carrie Giardino, te službenici Ministarstva obrane BiH iz Sektora za međunarodnu suradnju i Ureda za odnose s javnošću./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte