VELEPOSLANIK IRANA: U Srebrenici je izvršen “neki zločin” koji koriste kao politički instrument za svoje ciljeve, iza toga stoji jedna skrivena agenda

Veleposlanik Irana u Srbiji Rašid Hasan Pur Baei gostujući u emisiji srbijanskog Informera “Info jutro” izjavio je da se u Srebrenici izvršen “neki zločin” koji se predstavlja na “neispravan način”.

On je komentirao rezoluciju o genocidu u Srebrenici o kojoj će se početkom svibnja glasati u Općoj skupštini UN-a.

“Izvršen je neki zločin u Srebrenici. Ta činjenica se predstavlja na veoma neispravan način. Apsolutno je za svaku osudu da ovaj događaj koriste kao politički instrument za svoje ciljeve. Iza toga stoji jedna skrivena agenda. Čak i Srbija priznaje da se tamo dogodio zločin. Predstavljanje srpskog naroda kao genocidnog je apsolutno s političkim namjerama i ciljevima. Ukoliko postane pravilo da narode proglasiš genocidnim, to mogu primjenjivati na mnogim mjestima”, kazao je Pur Baei.

Kazao je da rezolucija nije predložena u Vijeću sigurnosti iz straha da ne bude stavljen veto na prijedlog.

“Apsolutno osuđujemo svaki pokušaj da se politički instrumentalizira bilo kakav događaj. Bez obzira na pokušaj da to prikriju raznoraznim imenima. Izgleda misle da time pomažu muslimanima. Neka riješe problem s Gazom. Zločin o kom oni pričaju se dogodio prije 29 godina, a povodom onog koji se sad događa pred njihovima očima ništa ne poduzimaju. Pokušavaju izvlačiti neke dosjee iz arhive od prije 29 godina. Kako to nazvati osim dvostrukih standarda?”, rekao je veleposlanik Irana.

Dodao je da je možda u pitanju pokušaj vršenja pritiska na Srbiju jer pokušava “zaštiti svoju neovisnost i slobodu djelovanja”.

“Takav razlog apsolutno ne možete odbaciti i negirati. Opravdanje kod muslimana im je možda da hoće da im zaštite interese. Oni nemaju dobre namjere i nisu iskreni. Da jesu, riješili bi problem u Gazi, jer je tamo dosada više od 40.000 ubijeno. Zar se to ne zove genocid?”, kazao je Pur Baei./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img