Veleposlanica Peleg u Mostaru prikazala dokumentarni film o napadu Hamasa na Izrael: “Ovo se mora vidjeti jer prikazuje lice terorizma”

Veleposlanstvo Države Izrael organiziralo je u četvrtak u prostorijama sjedišta M.T. Abraham Grupe u Mostaru projekciju 47-minutnog filma koji sadrži snimke snimljene tijekom napada Hamasa 7. listopada 2023. godine na jugu Izraela.

Veleposlanica Galit Peleg tim je povodom kazala da je film prikazan političarima, visokim dužnosnicima i novinarima u Banjoj Luci i Mostaru, te da će projekcija biti organizirana i u Sarajevu.

– Podržavali ljudi Izrael ili ne, ovo su snimke koje moraju vidjeti jer prikazuju lice terorizma. Žrtve ovdje nisu samo Židovi, nego muslimani i kršćani, odnosno svi oni koji žive u Izraelu. Mnogo je lažnih vijesti u medijima. Ove snimke snimili su sami teroristi, to nisu priče koje mi pričamo – rekla je izraelska veleposlanica.

Dodala je da na ovaj način Izrael želi ispričati svoju priču potkovanu činjenicama, snimkama i izjavama. Veleposlanica je još izrazila zabrinutost zbog rasta antisemitizma što je, kako navodi, opasno za Židove, za ostale manjine, ali i za države i društvo u Europi.

– Ako vidim slogane protiv Židova u Sarajevu, onda sam zabrinuta za Bosnu i Hercegovinu. Manje sam zabrinuta za židovski narod jer vjerujem da će ih policija i vlasti zaštititi, ali zabrinuta sam za društvo ove zemlje. Antisemitizam je teška bolest, vidimo gdje počinje, a nikada ne znamo dokle ide – zaključila je veleposlanica Peleg./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img