REAKCIJE

VELEPOSLANICA DILBEROVIĆ ZA HMS: U Stockholmu nije skupljan novac za SDA, skup je bio otvoren za sve zainteresirane

Redakciji Hrvatskog Medijskog Servisa obratila se veleposlanica BiH u Švedskoj Elvira Dilberović sa zahtjevom za ispravku, kako tvrdi, netočnih navoda objavljenih u tekstu pod nazivom: “PRIKUPLJANJE NOVCA ZA IZBORE U REŽIJI SDA? Veleposlanica Dilberović na osnivačku skupštinu udruge gospodarstvenika u Švedskoj pozvala samo Bošnjake”, objavljenog na Hrvatskom Medijskom Servisu dana 17.2.2022. godine.

Dilberović tvrdi kako spomenuti tekst sadrži netočne informacije i navode o održavanju Osnivačke skupštine Udruženja bosansko-švedskih gospodarstvenika organiziranom od strane Veleposlanstva BiH u Švedskoj, u Stockholmu dana 15.2.2022. godine.

-Ovim prilikom, naglašavam da predmetni objavljeni tekst sadrži maliciozne, tendenciozne i netočne navode i insinuacije da je predmetni događaj služio, za kako to navodi autor u tekstu, implementaciju projekta “prikupljanja novaca i glasova za Izbore 2022” u režiji SDA na koji događaj su pozvani pripadnici isključivo jednog naroda u BiH (“Mail su dobili isključivo i samo pravne i fizičke osobe koje se izjavšnjavaju (ili se po obrascu smatraju) Bošnjacima…” i isti izabrani u rukovodstvo udruženja, uz naglasak da na predmetnu osnivačku skupštinu nije pozvan “niti jedan Hrvat, Srbin ili nekim slučajem Židov ili Rom”. Podredno, ističem da su netočni navodi objavljeni u tekstu da je predmetni statut naznačenog udruženja prepisan, te da sam: “Znala (je) to veleposlanica Dilberović i njena su-pomagačica u ovom pothvatu Alikalfić, jer su od riječi do riječi prepisale Statut “APU Network” udruženja…”. Uz naznačeno, osporavam i način pribavljanja priloga objavljenih uz tekst uz naglasak da su isti pribavljeni u suprotnosti sa zakonom, navodi Dilberović u pismu redakciji HMS-a.

Veleposlanica Dilberović na osnivačku skupštinu udruge gospodarstvenika u Švedskoj pozvala samo Bošnjake

Naglašava da predmetni tekst sadrži “krajnje netočne i maliciozne insinuacije” o dobrotvornom angažmanu i radu gđe. Alikalfić Indire realiziranog kroz njen donatorski rad u udruženju „Våra Barn“ (Naša djeca) u Stockholmu, te udruženjima “Naša djeca” u Mostaru i Sarajevu.

-S naročitom akcentom skrećem pažnju na netočnost navoda objavljenih u predmetnom tekstu koji glase: “Dio tih sredstava se usmjerava i u „Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić“ (afera sa zlostavljanjem djece u ovoj ustanovi nikada nije dobila svoj epilog), gdje je gospođi Indiri zabranjen ulaz, veoma čudno uzme li se u obzir da je jedan od najvećih skupljača novca za ovu ustanovu.”, navodi Dilberović.

Dilberović tvrdi kako je događaj u Stockholmu 15. 2. 2022. organiziran na transparentan način u skladu s pozitivnim zakonskim procedurama, a sve s ciljem osnivanja udruženja koje bi okupljalo gospodarstvenike porijeklom iz BiH nastanjene u Švedskoj, kao i švedske gospodarstvenike koji već imaju ostvarenu poslovnu suradnju s BiH ili istu namjeravaju ostvariti u budućnosti, te jačanja gospodarske suradnje između dvije države.

-Cilj predmetnog događaja je bilo isključivo unapređenje poslovne suradnje između gospodarstvenike iz Švedske i Bosne i Hercegovine, te kataliziranje ulaganja u bh. gospodarstvo, a učešće u istom je bilo omogućeno i otvoreno za sve zainteresovane osobe, tvrdi Dilberović.Dodaje i da je bilateralna suradnja između Švedske i BiH pozitivno izražena na mnogobrojnim poljima./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije