VEĆINA IZ SARAJEVA SIPA uhitila 10 osoba zbog sumnje u namještanje nogometnih utakmica

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na širem području Bosne i Hercegovine jutros provode operativnu akciju “Var” zbog postojanja osnovane sumnje da su osumnjičeni u ovom predmetu počinili kazneno djelo “Zloupotreba službenog položaja i ovlasti” i “Primanje dara i drugih oblika koristi”, potvrđeno je za “Dnevni avaz”.

Akcija se provodi po naredbama Tužiteljstva i Suda BiH, a odnosi se na namještanje nogometnih utakmica u sezoni 2018./2019. u Prvoj ligi FBiH.

U tijeku su pretresi na nekoliko lokacija na širem području Bosne i Hercegovine, između ostalog u Sarajevu, Novom Travniku, Orašju. Kako “Avaz” saznaje, uhićeno je 10 osoba zbog namještanja nogometnih utakmica, većinom iz Sarajeva.

Prema saznanjima, među njima je i bivši sudac i aktualni delegat NSBiH Vladimir Dominković za kojeg se sumnja da je sve organizirao. Inače, za Dominkovića se godinama vežu brojne afere.

Neslužbeno, među osumnjičenima su i Salem Prolić, Ilija Živković, Ante Bilješko i Kenan Bajraktarević./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

POVJERENSTVO ZA PRIPREMU IZBORA VIJEĆA MINISTRA

Većinom glasova podržana kandidatura Cikotića za ministra sigurnosti BiH; on kazao da je Armija BiH štitila Hrvate Bugojna

U Velikoj Dvorani Parlamenta BiH održana je sjednica Povjerenstva za pripremu izbora Vijeća ministra Bosne i Hercegovine pri Parlamentu BiH.Zastupnici danas razmatraju prijedlog za...