Hrvatski Medijski Servis

Većina Britanaca za odgađanje Brexita

Većina Britanaca želi da premijerka Thereza May odgodi Brexit, rezultati su posljednje ankete objavljene pred novu diskusiju u parlamentu o strategiji izlaska iz članstva EU.

Nova diskusija u britanskom parlamentu o Brexitu bit će održana 14. veljače.

Prema rezultatima koju je agencija “BMG” obavila za britanski dnevnik “Independent”, 53 posto glasača izjasnilo se da je za odgađanje izlaska Britanije iz EU, čime bi bila otvorena vrata za drugi referendum ili nove razgovore s Bruxellesom.

“Veći dio britanske javnosti je za odgađanje, moguće i za pripremu drugog referenduma, a 33 posto bi podržalo Brexit bez dogovora s EU, pa i po cijenu lošeg utjecaja na ekonomiju, dok 14 posto nije odgovorilo na pitanje”, piše britanski “Independent”.

Anketa pokazuje da je skoro polovica ispitanih 49 posto izrazilo uvjerenje da bi Brexit bez dogovora s Bruxellesom značio ekonomsku katastrofu koja bi nanijela trajnu štetu Britaniji. Oko 28 posto nije suglasno s ovom procjenom.

Prema rezultatima ankete, 50 posto ispitanika je podržalo novi referendum, bez obzira na to hoće li s Bruxellesom biti postignut dogovor, dok je 32 posto protiv toga./Srna/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte