DRAMSKI STUDIO MLADIH HNK MOSTAR

Večeras premijera predstave „Samo … ostaje“

Večeras (petak) u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru bit će izvedena premijera predstave/prezentacije „Samo … ostaje“ Dramskog studija mladih HNK Mostar.

Polaznice i polaznici DSM-a uz vodstvo Jelene Kordić Kuret, Ivana Skoke i Ive Krešića napravili su predstavu koja je nastala prema četiri dramska teksta s radionice dramskog pisanja HNK Mostar koju je vodio dramaturg i umjetnički savjetnik HNK Mostar Dragan Komadina. Riječ je o tekstovima „Ahimsa“ Dore Sesar, „Brinuti se za dom“ Filipa Lukende, „Korekcije“ Maje Mijatović i „Kućica za pse“ Ivana Prskala. U predstavi igraju Ivan Prskalo, Tea Pandža, Rafaela Perić, Veronika Perić, Josipa Mikulić, Valerija Bago, Filip Lukenda i Lucija Papić.

„U kratkim dramskim formama mlade autorice i autori progovaraju o problemima svoje generacije. Bilo da se neizbježno konfrontiraju s kulturološkim obrascima prošloga stoljeća, bilo da potvrđuju neprolaznost tema o nerazumijevanju s roditeljima ili suočavanju s gubitkom dragih ljudi, mladi dramski autori iznova dokazuju kako je kazalište bilo, ostalo i ostat će prostor u kojem se uvijek i iznova prelamaju najizazovniji problemi današnjice. Zato nas se ne prestaje ticati. Zato nas ne prestaje poticati na preispitivanje našeg mikro i makro kozmosa. Možemo biti ponosni što zahvaljujući polaznicima našeg Dramskog studija mladih, i u ovom slučaju i mladim talentiranim spisateljicama i piscima, te konačno našim glumcima koji ga vode, nastavljamo sudjelovati u ovoj neodoljivoj kazališnoj igri“, kazao je Dragan Komadina.

Ulaznice za prvu reprizu, u subotu, 21. svibnja, s početkom u 20 sati, po cijeni od 5 KM, odnosno 3 KM za studente, učenike, nezaposlene i umirovljenike moguće je rezervirati slanjem poruke putem Facebook Messengera/Instagram Directa. Vrijede besplatni vaučeri, odnosno godišnje ulaznice za studente i djelatnike SUM-a./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije