TOMISLAVGRAD

Vatrogasci ugasili požar u selima Zidine i Roško Polje

U četvrtak u poslijepodnevnim satima vatrogasci su uspjeli ugasiti požar koji je od jučer gorio u tomislavgradskim selima Zidine i Roško Polje.

Po riječima zapovjednika Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad Mate Jurčević, požarna fronta bila je duga nekoliko kilometara, gorjela je uglavnom trava i nisko raslinje, a gasiteljima je posao otežavao jak vjetar.

– Morali smo paliti kontra vatru što se u ovim uvjetima pokazalo kao dobar i efikasan potez – kazao je Feni Jurčević.

Tomislavgradski vatrogasci danas su gasili požar i na lokalitetu Midena, na prostoru vjetroparka Mesihovina.

Jurčević je kazao kako se u blizini opožarene površine nalazi nasad lješnjaka, a požar na toj lokaciji ponavlja se unazad nekoliko godina što ukazuje na to da netko namjerno podmeće vatru kako bi vlasniku nasada prouzrokovao štetu.

Iz Općinskog stožera civilne zaštite podsjećaju građane da je na snazi zabrana paljenja vatre na otvorenom te upozoravaju kako će se izazivanje požara kažnjavati novčanom kaznom od tisuću maraka te nadoknadom pričinjene štete.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka./F/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠVICARSKA

Rastrojeni 20-godišnji Hrvat nožem ubio majku

Dvadesetogodišnji Hrvat jučer je u Luzernu u Švicarskoj ubio 59-godišnju majku kuhinjskih nožem, javljaju švicarski mediji."Ne znam što mu se dogodilo", kazao je njegov...