Vasvija Vidović negirala krivicu za sprečavanje dokazivanja u slučaju Debevac

Sarajevska odvjetnica Vasvija Vidović izjasnila se da nije kriva po optužnici Tužiteljstva Bosne i Hercegovine koja je tereti za sprečavanje dokazivanja.

Vidović se optužnicom tereti da je u zgradi Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sakrila mobilni telefon osumnjičenog Ranka Debevca, suspendiranog predsjednika Suda BiH.

– Nisam kriva – kazala je Vidović.

Prema ranijem priopćenju Tužiteljstva, Vidović je 18. prosinca 2023. pristupila u službene prostorije SIPA-e u Istočnom Sarajevu, nakon što ju je pozvao osumnjičeni Debevec, koji je tada uhićen, kako bi ga svojstvu odvjetnika zastupala u kaznenom postupku.

Kako se navodi u optužnici, nakon što je Vidović omogućeno da, bez prisustva policijskih službenika, nasamo komunicira s branjenikom, svjesna svojih protupravnih radnji – a s ciljem da znatno oteža dokazivanje kaznenih djela u postupku pred Sudom BiH, znajući da mobilni telefon osumnjičenog treba biti privremeno oduzet, po naredbi Suda BiH – omogućila osumnjičenom da mobilni uređaj ubaci u njenu torbu.

Debevec i Osman Mehmedagić, bivši ravnatelja Obavještajno-sigurnosne agencije, uhićeni su zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj i krivotvorili službene isprave. Istraga u odnosu na Debevca kasnije je proširena na “primanje dara za trgovinu utjecajem”, te “lažno predstavljanje” i “kršenje Zakona o ravnopravnosti spolova“. Njima su sredinom ožujka određene mjere zabrane.

S obzirom na to da je Vidović negirala krivnju, u budućem razdoblju bi trebalo početi suđenje, javlja BIRN BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img