VAREŠ: Održana svečana sjednica povodom Dana općine

U petak je u velikoj sali „Radničkog doma“ sa početkom u 14:00 sati održana je svečana sjednica OV Vareš povodom Dana općine Vareš. Sjednici su osim vijećnika prisustvovali zastupnici iz Vareša koji predstavljaju Vareš na višim nivoima vlasti, direktori javnih ustanova iz Vareša, direktori privatnih firmi koje rade na području Vareške općine, predstavnici mjesnih zajednica, vareški sportaši i mnogi drugi.

Sjednicu je otvorio predsjedavajući OV Vareš gosp. Adis Čizmo, a prisutnima se obratio i općinski načelnik gosp. Zdravko Marošević. Mladi vareški umjetnici u pratnji profesora Igora Hingera svojim nastupima doprinjeli su da svečana sjednica bude još svečanija.

Kao i svake godine, i ovaj put su dodjeljene zahvalnice pojedincima i udrugama koje su najviše doprinjele promociji i razvoju Vareša u protekloj godini. Zahvalnice su dobili: firma BBM, nevladina organizacija NarkoNE, Kenan Kamenjaš i Emir Ahmedović reprezentativci BiH u košarci te mlada karatistkinja Šeherzada Operta.

/HMS/

Najnovije

Počelo Kulturno ljeto “Trebižat 2020.”

Unatoč svim problemima koje donosi pandemija koronavirusa, stanovnici čapljinskog naselja Trebižata su i ove godine organizirali "Kulturno ljeto Trebižat 2020.". Njih je posjetila novinarka RTV...