Hrvatski Medijski Servis

VARAŽDIN Širokobriježanin Drago Martinović održao nastupno predavanje na Sveučilištu Sjever

Foto: Dragomartinovic.com

U Sveučilišnom centru Varaždin Sveučilišta ‘Sjever’, održano je nastupno predavanje irokobriježanina dr. sc. Drage Martinovića za izbor u naslovno znanstveno-nastavno znanje docent u društvenom području znanosti, polje informacijsko-komunikacijske znanosti, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Nastupno predavanje na temu: „Uporaba novih medija u komuniciranju lokalne samouprave s javnošću“, održano je pred Stručnim povjerenstvom u sastavu: dr. sc. Darijo Čerepinko, doc. predsjednik i članovi dr. sc. Nikša Sviličić, doc. i dr. sc. Marina Đukić, doc. Na predavanju su nazočili studenti 2. godine preddiplomskog stručnog studija ‘Multimedija, oblikovanje i primjena’.

Martinovićevo izlaganje sastojalo se iz tri dijela i to uvodnog dijela u kojemu se govorilo o samim terminima koji su ključni i nalaze se u naslovu ovog predavanja, a to su lokalna samouprava i novi mediji.

Zatim u drugom dijelu o odnosima s javnošću, odnosno komuniciranju s javnošću u kontekstu jedinica lokalne samouprave i o definicijama odnosa s javnošću, kao i o definiciji koja bi bila primjenjiva za lokalnu samoupravu, te mjestu i ulozi odnosa s javnošću u organizacijama s posebnim akcentom na jedinice lokalne samouprave.

U trećem dijelu ovoga predavanja govorilo se o korištenju i ulozi alata novih medija u jedinicama lokalne samouprave kako bi se ispunila temeljna načela funkcioniranja jedinica lokalne samouprave, te o korištenju alata novih medija u lokalnoj samoupravi u Hrvatskoj.

U sklopu predavanja prikazan je video uradak pristupnika Martinovića pod nazivom ‘Kreativnost u novomedijskom okruženju u kontekstu grada’ u trajanju od dvije i pol minute.

Inače, dr. Martinović je zaposlenik u javnoj upravi. Od 2008. do 2016. u jedinici lokalne sampouprave, a od 2016. do danas u županijskoj upravi. Prije 2008. godine zaposlenik u realnom sektoru. Autor je dvije knjige i većeg broja znanstvenih i stručnih radova iz područja odnosa s javnošću, novinarstva, novih medija i lokalne samouprave, odnosno javne uprave, te sudionik brojnih znanstvenih i stručnih skupova u zemlji i inozemstvu. Voditelj je seminara, obuka i treninga. Po obrazovanju inženjer prometa, diplomirani novinar, te magistar društvenih znanosti, polje informacijske i komunikacijske znanosti, odsjek odnosi s javnošću, a od veljače 2014. doktor društvenih znanosti. Docent na Sveučilištu ‘Hercegovina’./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte