UZELI JE Komšića proglasila legitimnim predstavnikom Hrvata, Kur’an i hidžab najveće joj priznanje u životu

Tijekom sinošnjeg gostovanja u emisiji Pressing N1 televizije, bivša hrvatska premijerka i predsjednica Hrvatske demokratske zajednice Jadranka Kosor je komentirala je izjave predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o militantnom islamu i muslimanima u Bosni i Hercegovini.

Kako je kazala, stvari treba gledati s obje strane. Smatra da su članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u tom trenutku trebali pozvati Grabar-kitarović, kako je rekla, na neku vrstu razgovora.

Na konstataciju da takve izjave vrijeđaju bosanskohercegovačke muslimane, Kosor je kazala da svoja saznanja o islamu gradi na odličnoj suradnji s Islamskom zajednicom u Hrvatskoj.

“Imam odlične kontakte i kroz to sam puno naučila. Kao ministrica obitelji sam potaknula jedan veliki projekt i kuću nemoćnim i starim osobama, posebno u jednom dijelu blizu granice Bosne i Hercegovine i Hrvatske gdje su strašno siromašni ljudi, uglavnom su to muslimani.

Napravila sam jedan veliki objekat tamo i kad sam došla otvarati, kao ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, onda sam dobila jedno od najljepših priznanja u životu – tamo su mi pokonili Kur’an s posvetom i hidžab na dar.

Budući da smo organizirali posjet hrvatskih branitelja Lurdu, jedna skupina branitelja, hrvatskih Bošnjaka, mi se obratila s molbom da li bi Ministarstvo i ja mogli odobriti da nekoliko pripadnika islamske vjeroispovijesti, hrvatskih branitelja, ode na hadž.

“Ja sam to odobrila i s tim ljudima do danas, nema tog Božića da oni ne čestitaju prvi”, naglasila je Kosor, koja je izjavila kako je Željko Komšić, koji je izabran bošnjačkim glasovima, legalan i legitiman predstavnik Hrvata u BiH./HMS/

Najnovije