KOMEDIJA BRANKA ĐURIĆA

Uzbudljiva komedija „Šta ćemo sad“ u petak u NPM-u

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru u petak, 18.09., u 20 sati na rasporedu je komedija „Šta ćemo sad“ autora Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića, koja će Vas nasmijati do suza!

Iako se na prvo čitanje doima kao komedija u kojoj se Đuro kao glumac primarno bavi strahom svoje profesije od praznog kazališta, ubrzo se otkriva da je ovaj tekst egzistencijalna parodija stanja nas samih u društvu u kome se nalazimo.

“Šta ćemo sad?” je moderna, aktualna komedija koja koincidira sa vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas, ali i društvo u cjelini. Sam redatelj je na zanimljiv način okarakterizirao predstavu, kazavši kako je “Šta ćemo sad?” poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste muzike. “Znaš ono, pjevaš, a plačeš”. Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: “Jesmo li mi sami postali vic?”. U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo.

Predstava “Šta ćemo sad?” je osvojila Veliku lisku za najbolju predstavu po izboru publike na 12. međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska 2015”, a zabilježila je i brojna gostovanja uz veliki interes publike.

Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog štaba FBiH koje su na snazi. S tim u vezi, posjetioci će prilikom preuzimanja ulaznica biti obavezni ostaviti kontakt podatke, te će im se prilikom ulaska u Pozorište, kao i sudjelovateljima predstave, mjeriti temperatura. Također, molimo sve posjetitelje da se pridržavaju propisane distance uz obavezno nošenje maski i dezinfekciju prilikom ulaska u Pozorište, te se unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju.

ULAZNICE

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, odnosno 5 KM sa popustom za učenike, studente i penzionere.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 – 14 sati. Rezervacije na broj: 036/550-128, e- mail: marketing@npm.ba ili porukom u inbox na Facebook/Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar. Broj mjesta ograničen. Podsjećamo, u prodaji su i ulaznice za 17. Međunarodni festival komedije „Mostarska liska“ koji će biti održan od 25. do 30. rujna tekuće godine./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NELEGITIMNI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH SPOMENUO LEGITIMITET

KOMŠIĆ: Rekao sam Izetbegoviću da u Zagrebu neće nikog šarmirati, samo im daje legitimitet

U izjavi na aerodromu u Sarajevu, prije polijetanja za Bruxelles, drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić kazao je kako ne odobrava jučerašnju posjetu...