UŽAS U ORAŠJU: Otac monstrum silovao maloljetnu kćerku

Oraški policajci uhitili su u petak 44-godišnjeg muškarca iz Orašja zbog sumnje da je počinio kazneno djelo rodoskvrnuće, saznaje Avaz. Žrtva je maloljetna kćerka osumnjičenog.

Izvor blizak Ministarstvu unutarnjih poslova Posavske županije otkrio je da je u petak u ranim satima u Policijsku postaju Orašje došla 36-godišnja supruga osumnjičenog te prijavila jezivi slučaj. Majka je u prijavi navela da je tijekom ove godine u više navrata njen suprug imao seksualne odnose s njihovom 17-godišnjom kćerkom.

Da stvar bude gora, sve se odigravalo tamo gdje bi dijete trebalo biti najsigurnije – u njihovoj obiteljskoj kući. Šokirani istražitelji MUP-a Posavske županije, čim su zaprimili prijavu, poduzeli niz operativnih radnji radi rasvjetljavanja kaznenog djela, koji je uznemirio građane Orašja.

Policajci su potom o svemu obavijestili dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva u Orašju. Istog dana u popodnevnim satima, prema naredbi Općinskog suda u Orašju, pokucali su na vrata pohotnog oca. Kako saznaje Avaz, kuća je detaljno pretražena radi pribavljanja materijalnih dokaza koji mogu poslužit u istrazi te u podizanju optužnice.

Policajci su istovremeno stavili lisice na ruke 44-godišnjaka.

Iz MUP-a Posavske županije kratko su potvrdili da se nemili događaj istražuje.

Zaštita žrtve

– Predmet je veoma osjetljiv, jer je žrtva maloljetnica, a riječ je o teškom djelu protiv spolne slobode i morala. Radi zaštite istrage, ne možemo otkrivati nikakve pojedinosti niti otkrivati identitet osumnjičene osobe, a sve sa ciljem zaštite same žrtve – kazali su za Avaz iz MUP-a Posavske županije.

Prijeti mu pet godina zatvora

Istragu je preuzelo Županijsko tužiteljstvo. Uhićeni muškarac zadržan je u pritvoru. Prema Kaznenom zakonu Federacije BiH, za ovo kazneno djelo predviđena je zatvorska kazna u trajanju od jedne do pet godina./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

POČINJE KORIZMA

Pokornička priprema kršćana za Uskrs

Čistom srijedom ili Pepelnicom danas počinje korizma ili četrdesetnica, dio liturgijske godine u kojem se kršćani pokornički pripremaju za blagdan Uskrsa molitvom, postom, slušanjem...