UŽAS U MEKSIKU: Pronađeno 29 tijela u plastičnim vrećicama

Meksičke vlasti priopćile su da su pronašle 29 tijela upakiranih u više od stotinu plastičnih vrečica i bačenih u grob u nasiljem zahvaćenoj zapadnoj državi Jalisco.

Stopa ubojstava u Meksiku skočila je na najvišu razinu u prvoj polovici godine. Prošle godine u ovoj zemlji registrirano je 29.111 ubojstava.

Državni tužitelj u Jaliscu Gerardo Solis rekao je na konferenciji za novinare da su istražitelji izbrojali 13 kompletnih i 16 nekompletnih tijela od kada su ostaci pronađeni u općini Zapopan u prvom tjednu rujna.

Državna administracija i državni tužitelj priopćili su da su dvije žrtve žene i da su najmanje četiri osobe imale kriminalni dosije, ali nisu naveli više detalja.

Broj tijela mogao bi porasti tijekom istrage, rekao je izvor iz ureda državnog tužitelja, koji nije želio biti imenovan.

Narko karteli u Meksiku često vrše otmice i ubojstva svojih suparnika, a mnoge sahranjuju u skrivenim grobovima širom zemlje.

Vlasti još nisu objavile je li nova masovna grobnica povezana s kartelskim nasiljem. Poznato je da u Jaliscu djeluje nekoliko ovih kriminalnih organizacija, uključujući jednu od najozloglašenijih “Kartel Jalisca nove generacije”./Srna/HMS/

Najnovije